Program za mlade

Program za duhovno jačanje mladih je otvoren za mlade ljude starosti od 12 do 15 godina, i pomaže im da se usmjeravaju u ovom kritičnom dobu svog života. Oni u svom ranom adolescentnom periodu posjeduju osjećaj za altruizam, smisao za pravdu, volju da uče o univerzumu, i želju da doprinesu stvaranju boljeg svijeta.  Program im pomaže da stvore jak moralni identitet i omogućava im da doprinesu blagostanju svojih zajednica i čitavog svijeta.

Razvijanjem svojih duhovnih kvaliteta (vrlina), svojih intelektualnih sposobnosti i kapaciteta da budu u službi društvu, učesnici postaju svjesni da mogu biti agenti pozitivne promjene u svijetu. Program usvaja participativni način učenja gdje moderator i učesnici mogu učiti jedni od drugih.

Grupe učesnika se angažuju u aktivnostima kao što su diskusija, umjetničko izražavanje, gluma, kooperativne igre, proučavanje literature programa, pripovijedanje i volonterski rad. Program nije kurs religije i otvoren je mladima svih vjera i nacija, uz dozvolu roditelja.